Sportkunde Afstuderen

Hanzehogeschool

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je gaat helpen om je afstudeerjaar soepel door te komen. Zo vind je hier onder andere handige websites en artikelen over onderzoek doen, belangrijke documenten die vanuit de Hanze Hogeschool worden aangereikt, en presentaties over het afstuderen die door docenten zijn gegeven. Op één plek alle belangrijke informatie bij elkaar! 

Onderzoek doen is gewoon niet zo makkelijk. Er bestaan veel verschillende methoden om effectief data te verzamelen maar welke is nou geschikt voor jouw onderzoek? En nadat je hebt bepaald welke methode je gaat gebruiken kan het nog best lastig zijn om de methoden ook goed toe te passen! Tot slot moet je de verzamelde informatie ook op de juiste manier zien te verwerken…. Deze pagina helpt je hopelijk een stukje in de goede richting

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie met betrekking tot het afstudeerjaar. Wat je hier vindt:

  • Handige websites
  • Artikelen over onderzoek
  • Documenten die vanuit de Hanze Hogeschool worden aangereikt
  • Presentaties over het afstuderen

Alle informatie op één plek!

methodes voor dataverzameling

Onderzoek doen is gewoon niet zo makkelijk. Er bestaan veel verschillende methoden om effectief data te verzamelen maar welke is nu geschikt voor jouw onderzoek? Deze pagina helpt je een stukje in de goede richting! 

Artikelen

Websites

Starten met je scriptie:

APA:

Interviewen:

Onderzoeken:

Ook is op blackboard veel informatie te vinden over onderzoek doen en dataverzameling. Dit is te vinden onder de course ‘Sportkunde afstuderen/ Sport Studies Graduation’ bij het kopje ‘cursusmateriaal’. In de map ‘Onderwijs/Colleges jaar 4’ staan mini-lectures geplaatst die jou kunnen helpen om de gegevens/data voor jouw project op de juiste manier te verzamelen. Naast de reeks ‘literatuur zoeken’ en ‘interviews (ontwerpen, afnemen, transcriberen en coderen van interviews)’ zijn er ook mini-lectures te vinden over het verwerken van enquêtes/ vragenlijsten via Excel. Vind jij het lastig om je gegevens vanuit Excel overzichtelijk in een document te plaatsen? Neem dan even een kijkje op blackboard!